Bu Blogda Ara

15 Kasım 2010 Pazartesi

pms

pms...
premenstrual syndrome...
adet öncesi sendromu...
kadınların çilesi, erkeklerin korkulu rüyası...

en genel tanımıyla şöyle bir şey ;
http://en.wikipedia.org/wiki/Premenstrual_syndrome

her ay belli dönemlerde kurt adamların dolunayda dönüşmesi gibi biz kadınlar da değişiyoruz. patlamaya hazır ayaklı hormon yığınları haline geliyoruz. beynimizin ve vücudumuzun kontrolünü kaybediyoruz. herkes, herşey bize karşı gibi gelmeye başlıyor. alıngan oluyoruz. sinirli oluyoruz. kavgacı oluyoruz. 
ve en kötüsü de bunları sanki sadece erkeklere eziyet olsun diye yapıyormuşuz gibi bir muameleye maruz kalıyoruz. 

hayır efendim şımarıklık yapmıyoruz biz, derdimiz size eziyet etmek değil, biz de memnun değiliz her ay bir haftamızı hormon çorbası halinde geçirmekten... 
mesela ben bazen o kadar gergin oluyorum ki biri ters bir laf etse de üstüne uçsam diye bekler hale geliyorum. kim ister ki böyle bir canavar haline dönüşmeyi?

iş sadece sinirli olmakla da bitmiyor. yorgun oluyoruz, ödem yüzünden her yerimiz şişiyor, karnımız ağrıyor, başımız ağrıyor, belimiz ağrıyor, vücudumuz o kadar çıldırıyor ki saçlarımız bile asileşiyor kesinlikle şekle girmiyor. 
hadi diyelim gerginlik bizim şımarıklığımız, sırf size gıcıklık olsun diye yapıyoruz. e sorarım o zaman diğer belirtileri nasıl açıklayacaksınız?

biz de biliyoruz bu dönemlerimizde idare edilmesi zor insanlara dönüştüğümüzü ama bu kadar da zor olmamalı biraz anlayış göstermek. yaşadığımız sıkıntıların gerçek olduğunu kabullenmeniz bile yeterli bizim için.

eh erkeklere bir de güzellik yapayım. alın size pms dönemlerinden sağ kurtulmak için ipuçları ;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder